2011. október 23., vasárnap

Esik.... és más gondok!

Csak esik és esik és esik. De egyszer ennek is vége lesz! Egyébként már nagy szükség volt a csapadékra, olyan volt a föld, mint a beton. Most végre megtelik vízzel. A kerti csapnál ásott gödör is csupa sár.... 
Pár napja kaptuk meg a vízszámlát, ami épp az elszámoló volt. Ekkor jött a meglepetés: duplája lett a hat hónap alatt elfogyasztott vízmennyiség, mint tavaly! Pedig nem locsoltunk többet ezen a nyáron sem, mint máskor. Nosza, nézzünk utána, mi lehet a gond! Sajnos a vízóránk akkor is pörög, bár nagyon lassan, csak figyelő szemnek észrevehetően, amikor nem engedjük sehol sem a vizet. Ez bizony csőrepedés lesz! Egyből a fagycsapnál kezdenek a fiúk (a Férjem és a Feri, a segítsége), jó mélyen kiássák, hogy hozzáférjenek. A föld kb. 1,5  méter mélységben is saras, tehát tényleg ott lesz a hiba. 


Áll a víz a kiásott gödörben

Ennyi eső azért biztos nem volt! Micsoda öröm lehet ilyenkor a szabadban dolgozni! Ráadásul a kert is romokban hever! Nem mintha olyan csodás lenne, de akkor is...

A kert feltúrva :(
De két óra hossza alatt meggyógyítják a beteget! Igaz, kell hozzá új csap, új fagycsap, könyök, de kész! 

Estére már csak az eső miatt áll egy kis víz a gödörben.

A biztonság kedvéért 1-2 napig így marad, hogy lássuk, folyik-e még valahol. Remélem nem! A szerencsétlenségben az a szerencse, hogy mindez most derült ki, nem amikor már fagyos a föld! Esetleg tavasszal... Rágondolni is rossz, hogy addig mennyi víz elfolyna! 
Egyébként már régóta tervben van egy új kerti csap / kút kialakítása, de megvárjuk, hogy a mi utcánkba is eljussanak a csatornázással. Akkor úgyis mindent fel kell újra ásni. Térkövezéssel együtt megszépülhet az udvarunk! Addig is csak álmodozunk, hogy milyen legyen!
Mivel a házunk lábazata keszthelyi karmacskővel van kirakva, talán ilyen köves kút mellett döntünk:

Kővel borított
Ez már robosztusabb
Talán ez az a forma, ami saját kezűleg is könnyen kivitelezhető


A Férjemnek ez jön be a legjobban:


Műkőből strapabíró udvari kút



 Nekem ezek az alumínium öntvény kutak is tetszenek:


Lehet négyszögletű,
.. vagy hatszögletű
De szívesen látnék a kertünkben ilyen szép kő-kutakat is:

Nagyszerű látvány a fehér kövekkel
Egyszerűen...
Csodás indákkal díszített

Nektek milyen kerti kutatok van? Mik a tapasztalataitok, elégedettek vagytok vele?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése